Tips voor een sollicitatiegesprek

Wijkom is geen gewoon uitzendbureau. We behandelen je niet als een nummer. Je bent een potentiële werknemer en wij gaan je verder helpen. Door jou én de werkgever te ondersteunen, zodat het voor iedereen een succes wordt.

Solliciteren is voor vele mensen een lastig proces. Het is ook niet niks om een gesprek aan te gaan en jezelf goed te presenteren. Vragen die door je hoofd spelen als; hoe maak je een goede indruk en wat moet je aan? Wij helpen je graag om goed voorbereid een gesprek in te gaan.

Onze 5 tips voor een sollicitatiegesprek

01 Doe onderzoek naar het bedrijf

Doe onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Wat is het precies voor een bedrijf en wat vinden zij belangrijk? Bedenk vragen die je kan stellen. Zo laat je zien dat je goed vooronderzoek hebt gedaan en voorbereid het gesprek in bent gegaan.

02  Doe onderzoek naar jezelf

Bedenk van te voren wat je sterke kanten en valkuilen zijn.  Ga na welke kennis je in huis hebt en waarom ze jou moeten aannemen.

03 Kom op tijd

Ga op tijd van huis weg. Houd rekening met vertragingen die kunnen ontstaan. Het is ongemakkelijk om zwetend of zelfs te laat binnen te komen.

04 Zorg voor een goede handdruk

Een handdruk is ook bepalend voor de eerste indruk. Geef een stevige handdruk, maar knijp ook weer niet zo hard dat je de vingers van je gesprekspartner pijn doet. Probeer zweethanden voorkomen.

 

05 Maak oogcontact

Houd voortdurend oogcontact tijdens het gesprek met je gesprekspartner(s). Als je dit niet doet dan kun je onzeker, oneerlijk of zelfs arrogant overkomen.

Kom gerust langs bij ons kantoor

Wij maken graag persoonlijk kennis om je zo goed mogelijk te helpen.

of bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur: 0251-247312

Groot regionaal netwerk van relevante mensen
Een zintuig voor kwaliteit en talent
We kennen de markt en de regelgeving
Altijd op zoek naar de perfecte match