Tips voor een beter cv

Wijkom is geen gewoon uitzendbureau. We behandelen je niet als een nummer. Je bent een potentiële werknemer en wij gaan je verder helpen. Door jou én de werkgever te ondersteunen, zodat het voor iedereen een succes wordt.

Je cv is een belangrijk document tijdens het solliciteren. Wij helpen je graag met het optimaliseren van je cv. We hebben alvast een aantal belangrijk tips voor je samengesteld.

Onze 5 tips voor een beter cv

01 Wat staat er in je cv

Begin altijd met je persoonlijke gegevens zoals adresgegevens en e-mailadres. Je werkervaringen,  opleidingen en/of cursussen volgen erna. Voor de werkgever is jouw meest recente ervaring het meest relevant, plaatst deze dan ook bovenaan (van heden naar verleden).

02 Benoem je vaardigheden

Jouw (oude) functietitels zeggen niet genoeg over welke vaardigheden je in die baan heb gebruikt. Naast het benoemen van je functietitel en het bedrijf is het belangrijk om een omschrijving te geven van je functie waar ook je vaardigheden duidelijk naar voren komen.

03 Maak het niet te lang

Ook al heb je veel gedaan in de afgelopen jaren, je kunt niet alles opnoemen. Zorg ervoor dat je cv uit maximaal drie A4-tjes bestaat.

04 Laat je cv opvallen

Plaats een foto van jezelf op je cv. Een gezicht blijft makkelijker hangen, maar zorg ervoor dat de foto wel representatief is. Daarnaast is de opmaak van je cv ook belangrijk. Besteed hier dan ook aandacht aan.  Zorg voor een overzichtelijk document. Dit creëer je door  gebruik te maken  van opsommingstekens, een leesbaar lettertype en voldoende witruimte.

05 Laat je cv door iemand nalezen

Het staat slordig en niet professioneel als je cv vol met spelfouten zit. Het is moeilijk om een zelfgeschreven tekst te controleren op type- en taalfouten. Laat daarom altijd je tekst nalezen door iemand anders.

Kom gerust langs bij ons kantoor

Wij maken graag persoonlijk kennis om je zo goed mogelijk te helpen.

of bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur: 0251-247312

Groot regionaal netwerk van relevante mensen
Een zintuig voor kwaliteit en talent
We kennen de markt en de regelgeving
Altijd op zoek naar de perfecte match