Wijkom Payroll

Vanwege verdere professionalisering verzorgen wij vanaf januari 2017 onze administratie onder de naam Wijkom Payroll. Dit doen wij samen met Payper Payroll BV. Wijkom Payroll wordt in deze samenwerking de contractpartij in plaats van Wijkom Service & Administratie BV.

Wat betekent dat voor jou?

  • Je salaris zal door Wijkom Payroll betaald worden, op dezelfde manier zoals je dat van ons gewend bent;
  • Ook zal er een vernieuwde arbeidsovereenkomst gemaakt worden. Echter zal dit geen gevolgen hebben voor wat betreft je datum in dienst en andere afspraken die wij met jou hebben gemaakt.

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over Wijkom Payroll.

FAQ

1. Wat doet Wijkom Payroll?

Wijkom Payroll verzorgt de backoffice; de administratie, verloning en facturering. Deze partij is hierin gespecialiseerd en heeft de NEN 4400-1, VCA/VCU certificering en is SNA geregistreerd. Daarmee voldoet de dienstverlening aan strenge kwaliteitsrichtlijnen.

2. Hoe ziet mijn vernieuwde arbeidsovereenkomst eruit?

Alle arbeidsvoorwaarden die je met Wijkom eerder bent overeengekomen blijven van kracht. Ook is opvolgend werkgeverschap van toepassing. Dit houdt in dat de bij Wijkom opgebouwde rechten, zoals het aantal gewerkte weken, worden overgedragen aan Wijkom Payroll (Payper).

3. Wat doe ik met mijn urenbriefjes?

Je urenbriefjes kun je inleveren bij Wijkom. Dit mag digitaal (administratie@wijkom.nl) of hardcopy (Baanstraat 32, 1942 CJ Beverwijk).

4. Kan ik mijn gegevens online opvragen?

Je hebt een eigen personeelsdossier die altijd beschikbaar is. Via FlexOnline kun je jouw gegevens online opvragen.

5. Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

De verloningen vinden plaats op elke woensdag en vrijdag. Wanneer jouw uren op dinsdag vóór 12:00 uur zijn aangeleverd met alle benodigde gegevens, dan wordt je salaris woensdag uitbetaald. Wanneer jouw uren op donderdag vóór 12:00 uur zijn aangeleverd met alle benodigde gegevens, dan wordt je salaris vrijdag uitbetaald. Het hangt af van jouw bank wanneer het salaris daadwerkelijk op je rekening staat.

6. Waar kan ik mijn loonspecificatie en jaaropgave zien?

Jouw loonspecificatie en jouw jaaropgave kun je alleen inzien via

FlexOnline.

Let op voorheen werd de loonstrook op dinsdag verstuurd. Bij Wijkom Payroll is je loonstrook vanaf woensdag in FlexOnline beschikbaar.

Uitleg loonstrook

7. Hoeveel vakantiedagen heb ik? 

Op de loonspecificatie staan het aantal vakantiedagen die je opgebouwd hebt, uitgedrukt in het bijbehorende brutobedrag. Een werknemer heeft recht op 16 uur vakantie bij een volledig gewerkte werkmaand of een evenredig deel ervan.

8. Krijg ik doorbetaald tijdens een feestdag?

Erkende feestdagen zijn; Nieuwjaarsdag, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, kerst, Koningsdag en Bevrijdingsdag in lustrumdagen (2015,2020,2025, ect.). De medewerker heeft recht op doorbetaling van het feitelijk loon op feestdagen waarop wegens die feestdag niet gewerkt wordt. Er moet sprake zijn van een bestendig arbeidspatroon, de medewerker heeft in de 13 weken, voorafgaan aan de week van de feestdag, minimaal 6 maal op de betreffende dag gewerkt.

9. Heb ik recht op vakantiegeld, zo ja hoeveel?

Je hebt recht op 8% vakantietoeslag van het basis brutoloon. Dit bedrag reserveren we voor jou. Als je vakantie op wilt nemen of een vrije dag, dan kun je dit met de opgebouwde reserveringen uit laten betalen, mits je voldoende vakantie-uren hebt opgebouwd.

10. Ik ben ziek, wat moet ik doen?

Je dient je voor 10 uur telefonisch ziek te melden bij Wijkom via 0251 247312 én bij jouw opdrachtgever. Let op; een ziekmelding kan niet met terugwerkende kracht worden doorgegeven. Zonder ziekmelding kan Wijkom Payroll geen ziekte-uren uitbetalen.

11. Hoeveel krijg ik uitbetaald als ik ziek ben en wanneer ontvang ik dit?

Het uitbetalen van het ziektegeld gebeurt de week na de gewone uitbetaling. De reden hiervan is dat eventuele gewerkte uren en vrije dagen verwerkt kunnen worden voordat de uitbetaling van het ziektegeld plaatsvindt.

12. Mijn vraag staat er niet bij?

Staat je vraag er niet tussen, dan kun je jouw vraag mailen naar info@wijkom.nl of telefonisch contact opnemen via 0251 247312.

Kom gerust langs bij ons kantoor

Wij maken graag persoonlijk kennis om je zo goed mogelijk te helpen.

of bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur: 0251-247312

Groot regionaal netwerk van relevante mensen
Een zintuig voor kwaliteit en talent
We kennen de markt en de regelgeving
Altijd op zoek naar de perfecte match